1. Dobro oprati teleće ili svinjske šnicle, prosušiti ih, a onda šnicle posoliti i pobiberiti sa obe strane. Zatim ih pržiti nekoliko minuta u tiganju. Izvaditi šnicle iz tiganja, uviti u aluminijumsku foliju i ostaviti da odstoje neko vreme.


Sastojci:

Za šnicle:

8 tankih telećih ili svinjskih šnicli (od po 70 g)
so
mleveni biber

Za sos od paprike:

po 1 crvena, žuta i zelena paprika
čen belog luka
100 ml supe od povrća
1/2 tegle ajvara (350 ml)
100 ml pavlake
kašika seckanog origana
so, biber

2. Dobro oprati ljute papričice, iseći prvo na polovine, a onda na tanke trake. Oprati i oljuštiti beli luk i iseći na kockice.

3. Kockice belog luka, trakice paprike i ostatak masnoće sipati u tiganj u kome su se pržile šnicle i sve dinstati oko 2 minuta, tako da se soc od pečenja skine sa dna tiganja. Izvaditi povrće.

4. Supu, ajvar i pavlaku sipati u tiganj i u to dodati origano. Sve onda kuvati uz stalno ili povremeno mešanje. Na kraju posoliti, pobiberiti, sipati sos u tanjire i u njemu servirati povrće i šnicle. Služiti dok je jelo još toplo.