1. Šampinjone oprati, osušiti, pa ih iseći krupnije.
2. U šerpi zagrejati ulje i na njemu prodinstati pečurke.
3. U drugom tiganju ispržiti kajganu od tri jajeta. Zatim skinuti sa šporeta šerpu sa pečurkama i tiganj sa kajganom. Ohladiti i zatim pomešati. U međuvremenu kriške starog hleba potopiti u činiju sa mlekom.Nakvašen hleb dodati u masu sa pečurkama i kajganom, razbiti jaje, pa začiniti solju i biberom.
4. Od mase praviti oblike šnicle, umakati ih u prezle, pa pržiti na vrelom ulju. Ovo jelo ima odličan ukus i pogodno je za one koji ne jedu meso. Služiti toplo i uz dodatak raznih vrsta zelene salate, tanko sečenim kolutovima crnog luka i sa par kriški paradajza.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno