1. Crni i beli luk oljuštiti, prvi iseći u komadiće, a drugi u kolutove. Papriku i tikvice oprati, očistiti i osušiti. Papriku iseći u trake, a tikvice u kockice. Iščupkati listiće timijana i sitno ih iseći.
2. Zagrejati ulje u šerpi. Oba luka staklasto propržiti. Posuti šećerom i luk blago karamelizovati. Tikvice kao i parčiće paprike dodati, pa kratko zajedno dinstati. Paradajz isečen na kriške, 1/2 kašičice tabaska, 1 l vodu, biljni začin i seckani timijan dodati. Poklopljeno kuvati oko 15 minuta. Na kraju još malo začiniti ostatkom tabaska.
3. Testeninu skuvati u malo posoljenoj vodi, preliti hladnom vodom i dobro ih ocediti. Zatim ih, zajedno sa skuvanim povrćem prebaciti u dublju činiju za supu. Potom fetu iseći u kockice. Iz maslina izvaditi koštice, pa ih iseći u tanke kolutove, pa ih kao i kockice sira rasporediti preko izmešane testenine sa povrćem. Po želji, ukrasiti začinskim biljem i služiti dok je još toplo.