
Seckanje:
Crni luk nasečemo na krupno (može i na kolutove), peršun iseckamo srednje sitno.
Marinada i mariniranje:
U 1/2 litra posoljene vode stavljamo luk, peršun, lorber i bahar. Kuvamo dok luk ne omekša, dodajemo sirće i sklanjamo sa šporeta. Marinada mora dobro da se ohladi!
Meso očistimo od kožica i opni i potopimo u marinadu. Držimo ga u frižideru 48 sati, povremeno ga okrećući da bi upilo sve začine.
Priprema:
Meso vadimo iz marinade, špikujemo slaninom i natrljamo biberom (ako marinada nije bila dovoljno slana, dodajemo i so). U tiganj stavljamo mast i dobro propržimo komad sa svih strana (da uhvati koricu). Zatim ga stavljamo u glineni sud, dolivamo marinadu, stavljamo poklopac, ubacujemo u (hladnu) rernu, okrećemo na 150 stepeni i tu ostaje 2 do 2,5 sata. Po potrebi povremeno dolivamo vodu. Kada meso omekša, vadimo ga, sečemo na komade debljine 1cm (potrebna je velika, jaka viljuška i veoma oštar nož, da bi komadi ispali pravilni) i ponovo vraćamo u glineni sud. U sud dodajemo vino i paradajz-pire, razmućen u malo vode. Vraćamo u rernu i kuvamo dok se sos ne zgusti. Kada bude gotovo, vadimo meso, a sos propasiramo.