1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Iseckati luk na kolutove. Papriku iseći na prutiće. Krompire oljuštiti i iseći na kolutove.


Sastojci:

Za povrće

glavica luka
1 crvena paprika
500 g krompira
kašičica origana
so, biber
200 ml supe (kocka)
100 ml slatke pavlake

Za ćufte:

1 bajata kifla
glavica luka
4 kašika ulja
kašika seckanog peršuna
500 g mlevenog mesa
1 jaje
so, biber
aleva paprika

2. Poređati u nauljeni pleh iseckani luk, papriku i krompir, uz povremeno posipanje solju, biberom i origanom. Razmutiti supu i slatku pavlaku pa preliti povrće. Peći oko 60 minuta.

3. Razmekšati kiflu u malo vode. Iseckati luk, zagrejati kašiku ulja i propræiti luk, pa dodati peršun. Izmešati mleveno meso, kiflu, propržen luk sa peršunom, jaje, so, biber i alevu papriku. Napraviti ćufte i ispržiti ih na 4 kašike ulja, sa svih strana. Oko 10 minuta pred kraj pečenja povrća, položiti ih preko i dopeći u rerni.