1. Očistiti šampinjone i iseći ih na listiće. Iseckati crveni luk. Papriku iseći na prutiće.


Sastojci:

250 g šampinjona
glavica crvenog luka
po 1 crvena i ljuta paprika
4 tanje svinjske šnicle (po 150 g)
so, biber
3 kašičice maslaca
2 kašike paradajz pirea
250 ml supe (kocka)
kašika brašna
100 ml slatke pavlake

2. Šnicle proprati, posoliti i pobiberiti. Zagrejati maslac i pržiti šnicle na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.

3. U masnoći od prženja prodinstati luk, dodati pečurke i papriku. Krčkati dok ne ispari sva voda od pečuraka. Umešati paradajz pire, naliti supu i kuvati još 5 minuta. Razmutiti brašno i slatku pavlaku, zatim umešati u sos i prokuvati. Krčkati 3 minuta. Servirati šnicle, pa ih preliti sosom od pečuraka i paprika.