Priprema:


Sastojci:

Sastojci: 500 g mlevene junetine 500 g kuvanog krompira 1 glavica crvenog luka 2 jaja 2-3 cesnja belog luka malo persunovog lista zacin za jelo vegeta i sl. po potrebi hlebnih mrvica Za pohovanje: 2 jaja malo ulja

Krompir skuvati u ljusci, oljustiti ga i ispasirati

kao za pire.

Pomesati meso i krompir, dodati sitno iseckan beli

i crveni luk, persunov list sitno iseckan, jaja, zacin po

ukusu i sve dobro rukama umesiti.

Od ove smese ja odmah pravim loptice; na dlanu

ih rastanjim do velicine snicle i valjam u hlebne

mrvice.

Tako pripremljene snicle slazem na plasticni

posluzavnik i jos malo pospem mrvicama da se

ne slepe. Stavim ih u zamrzivac oko 2 sata

i spremne su za rucak.

Jedan deo odmah upotrebim,a ostatak pakujem u kutije za zamrzavanje i odlazem u zamrzivac do upotrebe.

Ovako spremljene snicle ne treba odmrzavati kod

pripreme vec ih odmah uvaljati u jaja i prziti na

zagrejanom ulju….

Temperaturu podesavati po sopstvenog iskustvu :)))

Snicle uvaljati u jaja i prziti na vrelom ulju

sa obe strane po 5 minuta.

Posluživanje:

Uz varivo i salatu po zelji...