1. Svinjska rebra operite, osušite, isecite na komade i stavite u pleh za pečenje.


Sastojci:

2,5 kg svinjskih rebara
250 ml ljutog kečapa
120 ml belog vinskog sirćeta
100 g meda od bagrema
kašičica seckanog ruzmarina
kašičica origana
kašičica majčine dušice
so

2. Zatim rebra posolite, a u manju posudu stavite origano, dodajte majčinu dušicu i ruzmarin, ulijte sirće i izmešajte sastojke. Ovom mešavinom prelijte rebra i rukama utrljajte začine u meso.

3. Pripremljena rebra pecite na 160 stepeni. Posle jednog sata rebra okrenite, prelijte sokom u kome se peku i nastavite da pečete još 90 minuta.

4. Neposredno pred kraj pečenja, u manji tiganj ulijte kečap, dodajte med, promešajte, i čim zavri sklonite s vatre. Pleh s rebrima izvadite iz rerne, rebra premažite sosom od kečapa i meda i sve zajedno vratite u rernu i pecite još desetak minuta.