1. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Beli luk oljuštite i propasirajte, pa ga izmešajte u velikoj činji sa solju, karijem, kajenskim biberom i 3-4 kašike ulja.
2. Krompir operite pod tekućom vodom, obrišite ga, isecite na četvrtine, dobro izmešajte sa mešavinom ulja i začina, istresite na pleh i pecite u zagrejanoj rerni 50 minuta.
3. Dok se krompir peče, nanu operite i listiće joj isecite na tračice, izmešajte je sa sirom, jogurtom i začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Držite u frižideru do posluživanja.
4. Biftek prosušite kuhinjskom salvetom, zapecite na preostalom ulju, smanjite vatru da bude umerena, pa ih pržite još 3 minuta sa svake strane. Onda ih posolite i pobiberite i poslužite sa pečenim krompirom i ohlađ enim sirom.