1. Na malo maslinovog ulja propržiti slaninu isečenu na kockice, dodati iseckan crni luk i pržiti još oko 5 minuta. Dodati pečurke iseckane na listiće, sušeni vrganj (koji ste prethodno kratko potopili u toploj vodi, dobro ocedili i iseckali na manje komade), stišnjeni beli luk i timijan, i sve pržiti na umerenoj vatri dok ne ispari sva tečnost koje pečurke otpuste. Posuti paprikom i brašnom i mešati oko 1 minut, pa doliti pavlaku i pustiti da samo jednom provri. Lagano mešajući dodati sitno iseckan peršun i 100 g parmezana.


Sastojci:

100 g dimljene slanine
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
1 kg šampinjona
30 g sušenog vrganja
1 kašičica timijana
2 kašičice slatke aleve paprike
1 kašičica brašna
250 ml neutralne pavlake
1 manja veza peršuna
125 g narendanog parmezana ili pekorina
1 kašika putera

2. Smesu preručiti u sud za pečenje, posuti ostatkom  sira, preko poređati kockice putera i peći u rerni zagrejanoj na 180° C, oko 30-40 minuta.

Izvor: porodicnegastronomije.com