1. Očišćene pastrmke isperite vodom, osušite. Poprskajte ih limunovim sokom, posolite i pobi-berite. U manjoj posudi rastopite 50 g margarina i masom premažite ribe spolja i iznutra. 


Sastojci:

4 pastrmke (po 200 g)
4 kašike limunovog soka
150 g biljnog margarina
250 g pirinča
450 g tikvica
400 g šargarepe
120 ml belog vina
kari
biber
so

2. Pirinač kuvajte oko 20 minuta u 500 ml posoljene vode.

3. Zagrejte gril u rerni. Rešetku obložite alufolijom, stavite ribu i sa svake strane ih pecite po dese¬tak minuta.

4. Povrće dobro operite, očistite, a zatim isecite na tanke štapiće. Sve prodinstajte na 50 g margarina. Nalijte vinom i poklopljeno kuvajte desetak minuta. Začinite solju, biberom i karijem po ukusu.

5. Pastrmke, pirinač i povrće sipajte u tanjire. Preostali margarin izrendajte preko ribe. Sve ukrasite peršunom i limunom.