Crvena salsa:


Sastojci:

Hrskave tikvice:

2 veće tikvice

2 jajeta

so, biber

Staropramen pivo

brašno

Crvena salsa:

3 paradajza

3 čili papričice

maslinovo ulje

beli luk

limunov sok

so, biber

Iseckajte paradajz na kockice i 2 čena belog luka. Začinite solju, maslinovim uljem i čili papričicama.

Hrskave tikvice:

Iseckajte tikvice na trake po dužini. Posolite ih i pobiberiti po ukusu.

Testo:

U jednu posudu sipajte malo brašna, dodajte 2 jajeta i Staropramen pivo. Žicom za mućenje sjedinite sastojke. Masa treba da bude gušća nego za palačinke.

Tikvice umačite u ovu smesu i pržite u prethodno zagrejanom tiganju u dubokom ulju. Pržite tikvice sa obe strane po 3 minuta dok ne postanu hrskave.

Servirajte i uživajte!