1. Odmrznuti spanać. Iseći šargarepu na listiće, pa je ispržiti sa iseckanim lukom na puteru. Dodati spanać, jaja, kiselu pavlaku, sir, so i biber. Iseći ribu na komadiće, začiniti i pomešati sa prethodnom masom.

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Prvu koru namazati uljem, nafilovati je masom i posuti prezlama pa uviti u štrudlu. Staviti u nauljeni pleh i premazati žumancetom. Ponavljati dok se ne utroši ceo materijal. Peći oko 30 minuta.

3. Servirati isečenu na komade, posutu mirođijom uz čips od krompira i ukrašenu rukolom.


Sastojci:

300 g smrznutog spanaća u listovima
150 g šargarepe
150 g luka
2 kašike putera
2 jajeta
100 g kisele pavlake
so, biber
400 g fileta oslića
400 g  kora za gibanicu
100 g nekog belog sira
100 g prezli
1 žumance