Sastojci:

225 g mekog brašna

3 kašičice praška za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

85 g maslaca

225 g hladnog pire krompira

2 jajeta

1. Uključite rernu na  200C.

2. U velikoj posudi pomešajte brašno, so, biber i prašak za pecivo. U istu posudu sitno izrendajte maslac i dodajte ohlađeni pire krompir. Jedno celo jaje izmutite i isto dodajte u posudu.

3. Zamesite testo rukama bez dodavanja vode, mleka i sl., trebaće vam oko 2-3 minuta dok se sve lepo ne poveže.

4. Testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1 cm (može i deblje: 1.2 cm – 1.5 cm) i čašom ili kalupom po želji izrezujte oblike (čašu/kalup pre svakog vađenja prvo stavite u brašno pa onda vadite oblike da vam se testo ne bi lepilo).

5. Tepsiju obložite papirom za pečenje, papir malo pobrašnite i na njega poslažite pogačice. Preostalo jaje razmutite sa malo soli i njime premažite pogačice. 

6. Stavite pogačice u zagrejanu rernu da se peku 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Izvor: doznajemo.com