1. Napunite vodom šerpu srednje veličine, dodajte kašičicu soli i pustite da prokuva. Stavite u kipuću vodu karfiol i kuvajte 4-5 minuta. Dobro ga procedite i isperite hladnom vodom, a zatim ponovo procedite.
2. U tiganju srednje veličine zagrejte 3 kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk i pržite 1-2 minuta (pazite da ne izgori).
3. Pojačajte temperaturu i dodajte skuvan karfiol. Pržite bez mešanja dok ne porumeni s jedne strane a zatimo okrenite, tako da dobro poruimeni sa svih strana. Zatim dodajte limunovu koru i kuvajte još 2 minuta. Dodajte još kašiku maslinovog ulja i limunov sok, promešajte i isključite ringlu. Posolite i pobiberite po ukusu pa poslužite dok je još toplo.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus