1. Napunite vodom šerpu srednje veličine, dodajte kašičicu soli i pustite da prokuva. Stavite u kipuću vodu karfiol i kuvajte 4-5 minuta. Dobro ga procedite i isperite hladnom vodom, a zatim ponovo procedite.


Sastojci:

glavica karfiola, oprana i iscepkana na cvetiće

kašičica soli (za kuvanje karfiola)

3-4 kašike maslinovog ulja

kašika usitnjenog belog luka

rendana korica i sok od jednog limuna

so i biber po ukusu

2. U tiganju srednje veličine zagrejte 3 kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk i pržite 1-2 minuta (pazite da ne izgori).

3. Pojačajte temperaturu i dodajte skuvan karfiol. Pržite bez mešanja dok ne porumeni s jedne strane a zatimo okrenite, tako da dobro poruimeni sa svih strana. Zatim dodajte limunovu koru i kuvajte još 2 minuta. Dodajte još kašiku maslinovog ulja i limunov sok, promešajte i isključite ringlu. Posolite i pobiberite po ukusu pa poslužite dok je još toplo.