1. Rernu zagrejte na 200 stepeni.


Sastojci:

4 šnicle pilećeg belog mesa (grudi)

4 kašike putera

200 g šampinjona

manja glavica crnog luka, sitno iseckana na kockice

2 čena belog luka, usitnjenog

1/4 šolje brašna

2 kašike svežeg usitnjenog ruzmarina

so

biber

šolja pilećeg bujona

1/4 šolje belog vina

2. U velikom tiganju koji može da se zagreva i u rerni zagrejte 2 kašike putera.

3. Dodajte iseckane pečurke, crni i beli luk i pržite dok ne omekšaju, pa prebacite u činiju.

4. Pomešajte brašno, ruzmarin, so i biber u posebnoj činiji.

5. Preostao puter zagrejte u tiganju na srednjoj temperaturi dok se ne istopi.

6. Uvaljajte piletinu u mešavinu s brašnom i stavite u zagrejan puter.

7. Pržite piletinu dok ne porumeni, pa prebacite u posudu s pečurkama. 

8. Preostalo brašno sipajte u tiganj da upije tečnost preostalu od prženja piletine. Postepeno u tiganj sipajte i pileći bujon i vino konstantno mešajući da se ne stvore grudvice. i pojačajte temperaturu.

9. Kada smesa u tiganju počne da struji sklonite je sa vatre, pa dodajte pečurke i piletinu i ravnomerno rasporedite po tiganju.

10. Tiganj stavite u rernu i pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta dok se sos ne zgusne.

11. Gotovo jelo poslužite uz svežu salatu, krompir ili pirinač.

Napomena: Koristite tiganj koji može da se zagreva u rerni (bez plastičnih delova) ili manji pleh.