1. Kotlete proprati, posušiti kuhinjskom krpom i svaki zarezati tako da se dobije neka vrsta "džepa" za punjenje. Meso i spolja i iznutra posoliti i pobiberiti. Iseckati sir na kockice. Peršun oprati, posušiti i iseckati. Izmešati peršun, sir, bademe, malo soli i bibera. Dodati čili u prahu po ukusu (za one koji ne vole ljuto može i bez njega). Mešavinu staviti u džepove i zatvoriti čačkalicama.
2. Zagrejati maslinovo ulje i pržiti kotlete sa svake strane oko 6–7 minuta. Izvaditi meso i držati ga na toplom mestu.
3. Iseckati crni i beli luk, pa propržiti na masnoći od prženja mesa. Naliti malo vode. Posoliti, pobiberiti i dodati začin od suvog povrća. Servirati meso i sos, a kao prilog loptice od pirinča i svežu salatu.
SUPERSAVET
Kotlete možete i kratko da propržite na jakoj vatri (oko 2 minuta), a onda stavite u vatrostalnu posudu i pečete
u rerni dok ne porumene.
Pročitajte tekst:Grčka kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus