1. Krompir oprati, kuvati 25 minuta i oljuštiti. Zagrejati rernu na 200 stepeni.
2. Beli luk preseći na pola, pa onda njime dobro natrljati dno i ivice odgovarajuće vatrostalne posude. Premazati maslacem i poređati krompir koji ste prethodno isekli na deblje kolutove.
3. Razdvojiti žumanca i belanca. Žumanca razmutiti sa sirom, pavlakom i kačkavaljem. Posoliti, pobiberiti i za-
činiti muskatnim oraščićem. Umutiti belance i pažljivo ga umešati u pripremljenu masu. Rasporediti preko
krompira i zapeći oko 10 minuta. Ukrasiti peršunom.
Zapečeni krompir
Prženi, kuvani, restovani - standardne su varijante priloga od krompira. A da li ste probali zapečeni? Uz njega vam treba samo salata.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus