1. Špargle oprati i oljuštiti. Odseći drvenaste krajeve. Spustiti špargle u ključalu vodu, koja je prethodno posoljena i pošećerena. Kuvati 10 minuta, i na kraju dodati kašiku maslaca. Ostaviti špargle u vodi da se prohlade.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Luk oljuštiti i sitno iseckati. Zagrejati preostali puter i propržiti luk. Kada luk omekša, naliti pavlaku, posoliti, pobiberiti i začiniti muskatnim oraščićem. Odvaditi 4 kašike sosa i razmutiti time žumanca. Žumanca umešati nazad u sos. Skinuti sa ringle i ne kuvati više, da se od žumanaca ne naprave grudvice. Umešati rendani kačkavalj u sos.
3. Procediti špargle i poređati ih u nauljenu vatrostalnu posudu. Preliti sosom i peći u rerni oko 15 minuta.
Zapečene špargle s muskatnim oraščićem
Ukus je bolji što je sir jači. Zato, ukoliko volite, izaberite ovčji tvrdi sir ili parmezan.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus