1. Meso iseći na kocke velike oko 3 cm. Iseckati slaninu na tračice. Iseckati beli i crveni luk na polovine. Izmešati brašno sa razmekšanim maslacem. Očistiti šampinjone i po potrebi ih preseći na pola ili četvrtine.

2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zagrejati ulje u šerpi koja može da se stavi u rernu. Hrskavo propržiti slaninu i izvaditi je. Ispržiti u istom ulju meso, iz više puta. Vratiti sve meso u šerpu, dodati paradajz pire, vino, čen belog luka, majčinu dušicu i list lovora. Posoliti, pobiberiti, dodati začin od suvog povrća i naliti vodom. Pokriveno krčkati oko 60 minuta u rerni.


3. Dodati mesu crveni luk i mešavinu maslaca i brašna. Izmešati i krčkati otklopljeno još 60 minuta. Dodati šampinjone i krčkati daljih 30 minuta.


Sastojci:

600 g junećeg buta
80 g slanine
2 čena belog luka
400 g crvenog luka
kašika brašna
1–2 kašike putera
400 g šampinjona
2 kašike ulja
3 kašike paradajz pirea
500 ml crnog vina
začin od suvog povrća
kašičica majčine dušice
1 list lovora
so, biber