1. Meso iseći na kocke velike oko 3 cm. Iseckati slaninu na tračice. Iseckati beli i crveni luk na polovine. Izmešati brašno sa razmekšanim maslacem. Očistiti šampinjone i po potrebi ih preseći na pola ili četvrtine.
2. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zagrejati ulje u šerpi koja može da se stavi u rernu. Hrskavo propržiti slaninu i izvaditi je. Ispržiti u istom ulju meso, iz više puta. Vratiti sve meso u šerpu, dodati paradajz pire, vino, čen belog luka, majčinu dušicu i list lovora. Posoliti, pobiberiti, dodati začin od suvog povrća i naliti vodom. Pokriveno krčkati oko 60 minuta u rerni.
3. Dodati mesu crveni luk i mešavinu maslaca i brašna. Izmešati i krčkati otklopljeno još 60 minuta. Dodati šampinjone i krčkati daljih 30 minuta.
Burgundski biftek
Ovo je prava energetska bomba za hladne jesenje ili zimske dane.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus