Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapečeni karfiol

Jednostavno i brzo do kompletnog obroka ili malo "jačeg" priloga uz bareno meso ili ribu.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Karfiol očistiti, odvojiti na cvetiće i oprati. Obariti u slanoj vodi kojoj smo dodali kašiku vinskog sirćeta.

2. Obaren karfiol propržiti na zagrejanom ulju, dodati sitno iseckani beli luk, biber i so. Izručiti ga u vatrostalnu činiju.

3. Umutiti jedno jaje, šolju mleka, kašiku brašna i kašiku začina od sušenog povrća. Dobijenu smesu preliti preko karfiola i zapeći u zagrejanoj rerni da se uhvati korica.


Sastojci:

1 glavica karfiola
2 kašike maslinovog ulja
1 jaje
1 kašika brašna
1 šolja mleka
½  glavica belog luka
1 kašika vinskog sirćeta
začin od sušenog povrća
mleveni biber

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti