1. Iseckati ljutu papričicu na kolutove i očistiti je od semenki. Iseckati beli luk. Limun oprati vrućom vodom pa ga prebrisati krpom natopljenom rakijom. Izrendati koru i iscediti limun. Dve kašike soka, izrendanu koru, papričice i beli luk pomešati sa soja sosom. Položiti filete lososa u marinadu i držati u
frižideru oko 30 minuta.
2. U međuvremenu za salatni preliv sitno iseckati crni luk i pomešati ga sa sirćetom, 2 kašike ulja, solju i biberom. Oprati i ocediti sojine klice.
3. Izvaditi lososa iz marinade i pržiti ga sa svake strane oko 4 minuta, u teflonskom tiganju koji se ne lepi. Na kraju doliti i 3 kašike marinade u kojoj je stajao losos i pržiti još minut. Servirati lososa uz kuvano sočivo (preliveno pripremljenim dresingom) i sojine klice.
SUPERSAVET:
Papričice treba očistiti od semenki da jelo ne bi bilo previše ljuto. Za one koji vole "vatrenu" hranu to ne važi!