1. Svinjetinu propržiti na vrelom ulju pa je izvaditi.

2. Na istoj masnoći propržiti očišćen luk isečen na veće komade, šargarepu na kolutove, papriku i paradajz. Naliti vodom (oko 1/2 l), dodati začin od suvog povrća, umešati senf i na laganoj vatri dinstati 10 minuta. Dodati meso i dinstati još 50 minuta.

3. Krompir oljuštiti i naseći na kocke. Dodati krompir i pečurke mesu i sve zajedno krčkati još 10 minuta.

4. Razmutiti brašno sa pavlakom, umešati u gulaš i pustiti da prokuva. Onda dodati jogurt i po želji još začiniti solju i biberom.


Sastojci:

600 g svinjetine za gulaš
2 kašike ulja
kajenski biber
2 glavice luka
2 šargarepe
3 paradajza
1 žuta paprika
1 kašika brašna
1 kašika senfa
1 veliki krompir kuvan u ljusci
500 g šampinjona
100 ml neutralne pavlake
4 kašike punomasnog jogurta
so i biber

SAVET: Ukoliko ne volite ljuto, izostavite kajenski biber.