1. Luk naseći na sitne kockice, na vrućoj masti ga pržiti da postane zlatne boje. Jabuku oljuštiti, naseći na kockice i sa pola količine kupusa umešati u proprženi luk. Na to staviti kare koji je prethodno opran.

2. Dodati sve začine, na to rasporediti ostatak kupusa, zaliti vinom i bujonom, poklopiti, pustiti da provri, smanjiti vatru i ostavite da se krčka sat i po vremena.

3. Krompir oljuštiti, naseći na kriške, dodati kupusu i kuvati još 30 minuta. Kobasice i viršle dodati u jelo 15 minuta pre nego što je gotovo. Pre posluživanja meso iseći komade, a kobasica može ostati cela.
manje komade.


Sastojci:

2 glavice luka
2 kašike masti
1 jabuka
1,2 kg kiselog kupusa ribanca
500 g dimljenog vrata ili karea
2 lovorova lista
2 karanfilića
8 zrna bibera
150 ml rizlinga
100 ml bujona
500 g krompira
po 250 g viršli ili kobasica za kuvanje
so, biber