1. Beli luk i feferon sitno iseckajte i izmešajte sa sosom od čilija. Svinjetinu nasecite na kockice debljine i širine 1 cm, pa ih marinirajte u istom sosu jedan sat.
2. U širokom tiganju zagrejte 2 kašike ulja, ispržite meso koje ste izvadili iz marinade i stavite ga na toplo.
3. Povrće i pečurke nasecite na trake, pa ih sve (osim kupusa) jako propržite na preostalom ulju.
4. Umešajte sos od kamenica, malo sosa od čilija, korijander i kupus, pa sve kratko prodinstajte.
5. Začinite po potrebi sa malo sosa od kamenica, vratite meso i poslužite.
Svinjetina na kineski način
Na ovaj način možete spremiti i teletinu ili piletinu.
Još iz kategorije
Predlog raskošne posne trpeze za Svetog Nikolu
Posne punjene paprike za Svetog Nikolu
Praznični banana rolat
Posno predjelo - pardajz punjen tunjevinom
Najlakši posni slavski kolač