1. Beli luk i feferon sitno iseckajte i izmešajte sa sosom od čilija. Svinjetinu nasecite na kockice debljine i širine 1 cm, pa ih marinirajte u istom sosu jedan sat.

2. U širokom tiganju zagrejte 2 kašike ulja, ispržite meso koje ste izvadili iz marinade i stavite ga na toplo.

3. Povrće i pečurke nasecite na trake, pa ih sve (osim kupusa) jako propržite na preostalom ulju.

4. Umešajte sos od kamenica, malo sosa od čilija, korijander i kupus, pa sve kratko prodinstajte.

5. Začinite po potrebi sa malo sosa od kamenica, vratite meso i poslužite.


Sastojci:

2 čena belog luka
1 ljuti crveni feferon (ili čili)
100 ml gotovog slatkog sosa od čilija
600 g svinjskih šnicli
4 kašike susamovog ulja
4 šargarepe
150 g boranije ili graška šećerca
1 struk celera
300 g kineskog kupusa
200 g šitake pečurki
5 kašika sosa od kamenica
kašičica seckanog lišća korijandera
so, biber