Pečurke potopite u vodu da nabubre. Skuvajte meso, a odvojeno spremite supu od pečuraka prema uputstvu na kesici, piše Lepa i srećna. Na maslacu prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte oceđene pečurke. Za vreme dinstanja nalivajte vodom u kojoj se kuvalo meso. 


Sastojci:

400 g svinjske kolenice 

400 g suve ćuretine

50 g maslaca

glavica crnog luka

40 g suvih pečuraka (najbolje vrganja)

100 g suvih šljiva

150-200 g kukuruznog griza ili dobro oprane heljde

kašika koncentrata paradajza

kašicica slatke paprike

3 čena belog luka

2 krompira

kesica krem-supe od pečuraka

2 dl pavlake

so, biber

veza peršuna

ljuta papričica, po želji

Kad omekšaju, dodajte suve šljive isečene načetvoro, griz, koncentrat paradajza, alevu papriku, izdrobljen beli luk, skuvano meso (isecite ga na kockice ili ostavite krupnije komade) i krompir (sečen na kockice). 

Nalijte supom od pečuraka, posolite, pobiberite i, po želji, ubacite ljutu papričicu. Kuvajte dok krompir ne omekša. Prespite jelo u zemljanu ili vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom, pospite seckanim peršunom i zapecite na 180 do 200 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/