Pečurke potopite u vodu da nabubre. Skuvajte meso, a odvojeno spremite supu od pečuraka prema uputstvu na kesici, piše Lepa i srećna. Na maslacu prodinstajte sitno seckan luk, pa dodajte oceđene pečurke. Za vreme dinstanja nalivajte vodom u kojoj se kuvalo meso.
Kad omekšaju, dodajte suve šljive isečene načetvoro, griz, koncentrat paradajza, alevu papriku, izdrobljen beli luk, skuvano meso (isecite ga na kockice ili ostavite krupnije komade) i krompir (sečen na kockice).
Nalijte supom od pečuraka, posolite, pobiberite i, po želji, ubacite ljutu papričicu. Kuvajte dok krompir ne omekša. Prespite jelo u zemljanu ili vatrostalnu posudu, prelijte pavlakom, pospite seckanim peršunom i zapecite na 180 do 200 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/