1. Zagrejte maslinovo ulje u velikom metalnom tiganju, pa na njemu prepržite luk isečen na sitne komade dok ne omekša. Za to će vam biti potreban jedan minut. 


Sastojci:

3 velika jaja 

5 belanaca

280 g svežeg spanaća 

200 g čeri paradajza

4 kriške sira mocarela

1 veći crni luk 

2 kašike maslinovog ulja 

2. Prebacite luk u posebnu posudu, u kojoj ste izmešali jaja i belanca, pa dodali iseckani spanać. 

3. Vratite u tiganj celu smesu, a po vrhu rasporedite čeri paradajz isečen na polovine. Poklopite tiganj i pustite da se tako peče oko četiri minute dok smesa od jaja ne počne da se stvrdnjava po rubovima. 

4. U prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni stavite fritatu na oko četiri minuta dok se termički ne obradi i vrh jela. 

5. Prekrijte površinu fritate mocarelom i pustite da se peče još minut dok se sir ne rastopi. 

6. Prerežite na četiri dela i poslužite sa kriškom tosta.

Izvor: Pun kufer