1. Dvostruku gazu stavite iznad činije i procedite jogurt, pa ga stavite u frižider na dva do tri sata, da povrati kremastu strukturu i gustinu. Krastavce oljuštite, odbacite seme i isecite na trake. Posolite krastavce po ukusu, promešajte ih rukama i ostavite da se ocede oko 30-60 minuta.


Sastojci:

250 ml jogurta
3 velika krastavca
3 čena belog luka
1 kašika limunovog soka
1 kašika maslinovog ulja
so

2. Pomoću avana i tučka izgnječite beli luk sa malo soli. Kada je jogurt postao kremast izvadite ga iz frižidera i dodajte mu krastavce, sok od limuna i maslinovo ulje. Ako želite, možete začiniti biberom i mlevenom paprikom. Sve dobro izmešajte da se lepo sjedini.

3. Možete služiti odmah, ali ako ostavite salatu u frižideru na dan ili dva, ukusi će se lepo izmešati. Pre svakog serviranja obavezno promešajte i, ukoliko dodajete list nane, dodajte ga nakon mešanja, pre služenja.