1. Dvostruku gazu stavite iznad činije i procedite jogurt, pa ga stavite u frižider na dva do tri sata, da povrati kremastu strukturu i gustinu. Krastavce oljuštite, odbacite seme i isecite na trake. Posolite krastavce po ukusu, promešajte ih rukama i ostavite da se ocede oko 30-60 minuta.
2. Pomoću avana i tučka izgnječite beli luk sa malo soli. Kada je jogurt postao kremast izvadite ga iz frižidera i dodajte mu krastavce, sok od limuna i maslinovo ulje. Ako želite, možete začiniti biberom i mlevenom paprikom. Sve dobro izmešajte da se lepo sjedini.
3. Možete služiti odmah, ali ako ostavite salatu u frižideru na dan ili dva, ukusi će se lepo izmešati. Pre svakog serviranja obavezno promešajte i, ukoliko dodajete list nane, dodajte ga nakon mešanja, pre služenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus