Na slavskoj trpezi se po običaju kao glavno jelo nalazi pečenje (jagnjeće, praseće), ali novije generacije prakrikuku i roštilj.

Pogledajte OVDE kako da meso roštilja ima perfektan ukus, a ako ste se odlučili za pečenje, OVDE pogledajte kako da bude sočno i ukusno.

Servirano je na ovalima i sečeno da svaki gost može da se posluži jednostavno. Uz pečenje se obično kao salata služi kupus

A na vama je da vodite računa da količina mesta zadovolji broj gostiju.

Pogledajte OVDE kako da napravite inovativnu kupus salatu sa kikirikijem i iznenadite vaše goste.

Ukoliko se opredelite za roštilj, ne zaboravite da poslužite crni luk kao prilog i salatu od paradajza ili šopsku.

Supu ili čorbu ne služite ako ste pripremili roštiljsko meso, ali pre pečenja su poželjne. 

Najbolje recepte za supe i čorbe možete pronaći baš OVDE.

Ne zaboravite da postavite i ren kao namirnicu koja nužno ide uz glavno jelo.

Nikako ne smete izostaviti piće, vino, žestoke napitke, sokove i mineralnu vodu.

Naravno, u glavno jelo, a kako srpska tradicija nalaže, spada sarma. 

Kako da napravite savršenu domaću sarmu pogledajte video recept OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusaŠta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/