Doček nove godine svi proslavljamo uz one koje najviše volimo. Romantični parovi ovom danu pridaju najveći značaj.
Ako ste rešili da za doček priredite spektakl svom partneru, ne zaboravite da je hrana kjuč do njegovog srca.
Zakoračite u novu godinu zajedno i učinite tu noć nezaboravnom uz dobar zalogaj.
Ovo su neki od predloga koje možete pripremiti:
Počnite s predjelom, zatim poslužite glavno jelo, a desert služite uz kuvano vino.
Brusketi s paradajzom i mocarelom
Sastojci:
- 2 veze bosiljka
- čen belog luka
- 20 g pinjola
- 30 g parmezana
- 6 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- 1 lepinja
- 250 g koktel paradajza
- 125 mocarele
Recept pogledajte OVDE
Najbrža i najjednostavnija: Karbonara gotova za par minuta
Sastojci:
- pakovanje testenine (po izboru)
- 3 jaja
- 3 čaše visokomasne pavlake
- 300 g pančete
- origano
- masllinovo ulje
- so, začin po izboru
- parmezan
- prstohvat peršuna
Recept pogledajte OVDE
Palačinke u šatou
Sastojci:
- 3 jaja
- so
- 125 ml mleka
- 125 g brašna
- orasi (poprženi i samleveni)
- 4 kašike šećera
- malo naribane kore od limuna ili pomorandže
- 1 vanilin šećer
- malo mleka
- 1 dl belog vina
- 3 jajeta
- 50 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Recept pogledajte OVDE
Kuvano vino
Sastojci:
- 750 ml crnog vina
- 100 g šećera
- štangla cimeta
- po 2 zvezdasta anisa i karanfilića
- 3 kašike soka od limuna
- 2 kašike rendane kore od pomorandže
Recept pogledajte OVDE
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus