Kada je o mlečnim proizvodima reč, prvo mesto po najboljem izvoru zdravlja jeste kozje mleko. Do danas zadžalo je reputaciju neobroivog prirodnog leka za mnoge bolesti, a najviše se primenjuje u lečenju bronhitisa, alergija, pluća i jačanju imuniteta.

Obiluje kalcijumom i fosforom, a sadrži i visok nivo kompleksa vitamina B, stoga prednjači u zdravstvenom efektu u odnosu na kravlje mleko.

Takođe, kozje mleko bogato je i selenom u cinkom i obnavlja hemoglobin u organizmu, zato je dobro da ga konzumiraju osobe s manjkom gvožđa.

Pročitajte i Salata s kozijim sirom i povrćem

Budući da ima nizak nivo alergena u odnosu na kravlje mleko, istraživanja govore da je kozje najsličnije strukture kao majčino mleko.

Ista istraživanja tvrde da se odlični rezultati postižu u lečenju srčanih tegoba, cisti, žučnog kamena i epilepsije.

Lakše se vari i apsorbuje od kravljeg mleka, uvedite ga u ishranu da biste sačuvali vaše zdravlje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/