Kada je o mlečnim proizvodima reč, prvo mesto po najboljem izvoru zdravlja jeste kozje mleko. Do danas zadžalo je reputaciju neobroivog prirodnog leka za mnoge bolesti, a najviše se primenjuje u lečenju bronhitisa, alergija, pluća i jačanju imuniteta.
Obiluje kalcijumom i fosforom, a sadrži i visok nivo kompleksa vitamina B, stoga prednjači u zdravstvenom efektu u odnosu na kravlje mleko.
Takođe, kozje mleko bogato je i selenom u cinkom i obnavlja hemoglobin u organizmu, zato je dobro da ga konzumiraju osobe s manjkom gvožđa.
Pročitajte i Salata s kozijim sirom i povrćem
Budući da ima nizak nivo alergena u odnosu na kravlje mleko, istraživanja govore da je kozje najsličnije strukture kao majčino mleko.
Ista istraživanja tvrde da se odlični rezultati postižu u lečenju srčanih tegoba, cisti, žučnog kamena i epilepsije.
Lakše se vari i apsorbuje od kravljeg mleka, uvedite ga u ishranu da biste sačuvali vaše zdravlje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem