Na ovaj način može da se pohuje bilo koja vrsta ribe ( morska, rečna, a odlična je i za sve vrste fileta ), posne ćufte, tikvice, patlidžan, pečena paprika i još mnogo drugih vrsta povrća ili onoga što volite. Ovaj put smo pohovali ribu.
Sastojci za pohovanje za 1 kg ribe: 300 ml piva, 5 kašika kukuruznog griza, 3 kašike kukuruznog brašna, 1 kašika belog brašna + belo brašno za prvo “valjanje”, 1 kašika prezle, 1/2 kašičice crvene mlevene paprike, 1/2 kašičice belog luka u prahu ili granulama, 1 kašičica suvog začina
Pogledajte i Predlog jelovnika za Veliki petak
Priprema: Pomešati kukuruzno brašno i griz, prezlu i dodati kašiku belog brašna, izmešati pa dodati suvi začin, beli luk, i crvenu, mlevenu papriku. U drugu posudu usuti oko 5 kašika belog brašna. U treću posudu sipati pivo. Zagrejati ulje u tiganju ( kojeg treba da je bar 1 cm visine ) u kojem će se riba peći na nešto jače od srednje. Uvaljati ribu prvo u belo brašno, pa u pivo a onda u mešavu koju ste napravili.
Uvaljati sa svih strana i još malo rukom utisnuti. Spustiti ribu da se peče sve dok ne dobije jako žutu boju.
Ukoliko pohujete povrće količina sastojaka će se menjati. Krupniji komadi će zahtevati manje sastojaka, dok sitniji kojih ima više zahtevaće više sastojaka. Mešavina je odlična, dok se peče, ne otpada.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domacirecepti.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus