Da biste ispekli fine i hrskave kokice, poslužite se mikrotalasnom pećnicom. Umesto da kupujete specijalne kesice s kokicama za pečenje isključivo u mikrotalasnoj pećnici, birajte običan kukuruz kokičar.
Dve do tri kašike kukuruza kokičara stavite u vatrostalnu posudu, prekrijte vrh činije tanjirom i pecite dva do tri minuta dok ne dobijete željeni rezultat.
Pročitajte i 6 načina da kokice učinite ukusnijima
Kod ovog tipa pečenja ne morate koristiti nikakve masnoće, odnosno možete kontrolisati količinu ulja ili maslaca koji stavljate u popularnu grickalicu, pa će i krajnji rezultat biti bolji za vaše zdravlje.
Ako želite kokice oplemeniti dodatnim ukusima, na tanjir koji ste položili preko činije stavite komad maslaca i željene začine, pa sve zajedno otopite paralelno s pečenjem kokica.
Na kraju termičke obrade prelijte začinsku mešavinu u kokice i sve zajedno dobro promešajte.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer.dnevnik.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem