Lazanje su jedno od onih jela koje svi vole. Iako su najpopularnije verzije one sa bolonjezom i faširanim mesom, topljenim sirevima, moguće su i razne druge kombinacije, a jednu takvu predstavljamo u ovom receptu. U ovim lazanjama spojili smo spanać i sir rikotu, a odlikuju se blažim i laganijim ukusom u odnosu na lazanje koje ste do sada probali. Napravite ih uz pomoć našeg recepta i uverite se da je i tako poznato jelo moguće spremiti na posve nov način.
SASTOJCI
• 300 g brašna
• 3 jaja
PUNJENJE ZA LAZANJE:
• 800 grama spanaća
• 250 grama sira rikota
• 3 kašike ulja
UPUTSTVO
Umesiti jaja u kajganu, pa uliti zajedno sa uljem u sredinu brašna. Dodavati lagano brašno i mesiti da se dobije glatko testo. Ako je presuvo, dodati malo hladne vode.
Pustiti da testo odstoji pola sata.
Za to vreme na pari spremiti očišćeni i oprani spanać i napraviti bešamel umak od zaprške brašna i mleka, peršuna i soli.
Razvaljati testo na veličinu tepsije koju prethodno premažemo uljem, prebacimo u posudu pa slažemo: sloj bešamela, sloj špinata i kašikom stavljamo rikotu.
Na novi red testa stavljamo: sloj bešamela, sloj spanaća, rikotu i tako dok ne potrošimo namirnice.
Završni sloj na testo je bešamel, čiji se ukus može poboljšati sa rendanim tvrdim sirom.
Pečemo u zagrejanoj rerni 35 minuta na 220 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem