Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRZO I LAKO: Čoko kolač bez pečenja gotov za samo 10 minuta

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ako vam se prijede nešto slatko ili imate nenajvaljene goste evo šta možete da spremite za kratko vreme, a ukusno je prste da poližeš.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ako biste jeli nešto slatko, a ne biste da provedete mnogo vremena u kuhinji, ovaj dezert je odlično rešenje.

Sastojci za kolač:

pola litre mleka 

1 kesica pudinga od vanile 

3 kašike šećera 

keksi s punjenjem od želea i prelivom od čokolade (npr Jaffa)

tvrdi keks s maslacem (npr Petit) 

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade 

50 grama maslaca 

3 kašike vode 

3 kašike šećera 

Kolač se ne peče, a sastoji se od gotovog keksa, pudinga od vanile i čokoladne glazure.

Pročitajte i: Kremasta čokoladna torta od samo 5 sastojaka

Priprema: 

1. U plitku posudu posložite tvrdi keks s maslacem tako da prekrijete dno. 

2. Preko keksa prelite vrući puding od vanile koji ste skuvali sa mlekom i šećerom. 

Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu mleka, šećera i pudinga. 

3. Preko pudinga stavite Jafa keks okrenute s čokoladnim delom prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga od vanile. 

4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu. Sklonite s vatre, umešajte maslac i topao prelijte preko celog kolača. 

5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. 

Savet plus:

Tvrdi keks možete rasporediti i u kalup za torte, pa ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti