Ako biste jeli nešto slatko, a ne biste da provedete mnogo vremena u kuhinji, ovaj dezert je odlično rešenje.
Sastojci za kolač:
pola litre mleka
1 kesica pudinga od vanile
3 kašike šećera
keksi s punjenjem od želea i prelivom od čokolade (npr Jaffa)
tvrdi keks s maslacem (npr Petit)
Sastojci za glazuru:
100 grama čokolade
50 grama maslaca
3 kašike vode
3 kašike šećera
Kolač se ne peče, a sastoji se od gotovog keksa, pudinga od vanile i čokoladne glazure.
Pročitajte i: Kremasta čokoladna torta od samo 5 sastojaka
Priprema:
1. U plitku posudu posložite tvrdi keks s maslacem tako da prekrijete dno.
2. Preko keksa prelite vrući puding od vanile koji ste skuvali sa mlekom i šećerom.
Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu mleka, šećera i pudinga.
3. Preko pudinga stavite Jafa keks okrenute s čokoladnim delom prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga od vanile.
4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu. Sklonite s vatre, umešajte maslac i topao prelijte preko celog kolača.
5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak.
Savet plus:
Tvrdi keks možete rasporediti i u kalup za torte, pa ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno