Ako biste jeli nešto slatko, a ne biste da provedete mnogo vremena u kuhinji, ovaj dezert je odlično rešenje.

Sastojci za kolač:

pola litre mleka 

1 kesica pudinga od vanile 

3 kašike šećera 

keksi s punjenjem od želea i prelivom od čokolade (npr Jaffa)

tvrdi keks s maslacem (npr Petit) 

Sastojci za glazuru:

100 grama čokolade 

50 grama maslaca 

3 kašike vode 

3 kašike šećera 

Kolač se ne peče, a sastoji se od gotovog keksa, pudinga od vanile i čokoladne glazure.

Pročitajte i: Kremasta čokoladna torta od samo 5 sastojaka

Priprema: 

1. U plitku posudu posložite tvrdi keks s maslacem tako da prekrijete dno. 

2. Preko keksa prelite vrući puding od vanile koji ste skuvali sa mlekom i šećerom. 

Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu. Ako želite da kolač bude kremastiji udvostručite količinu mleka, šećera i pudinga. 

3. Preko pudinga stavite Jafa keks okrenute s čokoladnim delom prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga od vanile. 

4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu. Sklonite s vatre, umešajte maslac i topao prelijte preko celog kolača. 

5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. 

Savet plus:

Tvrdi keks možete rasporediti i u kalup za torte, pa ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr