Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Tradicionalni srpski specijalitet: Homoljska pita sa kajsijama i šljivama

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Tradicionalna srpska pita sa voćem može da se pripremi na različite načine. Mesta podno Homolja su sačuvala svoj tradicionalni recept, pitu sa različitim voćem, kajsijama, šljivama, grožđem i orasima.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ova pita zauzima sasvim posebno mesto. Ne samo što je tradicija njene pripreme veoma duga, već zato što je ukus neponovljiv, ni malo nalik na neke slične, a domaćice podno Homolja ih na tradicionalan način pripremaju decenijama.

Potreban materijal:

kore 600g

suve kajsije 100g

suvo groždje 80g

Pročitajte i: Kolač od šljiva

suve šljive 60g

mleveni orasi 200g

šecer 400g

vanilin šecer 1 kesica

voda 300 ml

Priprema:

Kajsije i šljive iseci na kocke. Mlevene orahe pomešati sa suvim grožđem i ređati po 3 kore, a zatim posuti ovim filom i rolovati. Peći na 200C oko 15 minuta. Skuvati sirup od vode,šecera i vanilin šecera, pa preliti ispecenu pitu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:srbijuvolimo.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti