Ova pita zauzima sasvim posebno mesto. Ne samo što je tradicija njene pripreme veoma duga, već zato što je ukus neponovljiv, ni malo nalik na neke slične, a domaćice podno Homolja ih na tradicionalan način pripremaju decenijama.
Potreban materijal:
kore 600g
suve kajsije 100g
suvo groždje 80g
Pročitajte i: Kolač od šljiva
suve šljive 60g
mleveni orasi 200g
šecer 400g
vanilin šecer 1 kesica
voda 300 ml
Priprema:
Kajsije i šljive iseci na kocke. Mlevene orahe pomešati sa suvim grožđem i ređati po 3 kore, a zatim posuti ovim filom i rolovati. Peći na 200C oko 15 minuta. Skuvati sirup od vode,šecera i vanilin šecera, pa preliti ispecenu pitu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:srbijuvolimo.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu