Ova pita zauzima sasvim posebno mesto. Ne samo što je tradicija njene pripreme veoma duga, već zato što je ukus neponovljiv, ni malo nalik na neke slične, a domaćice podno Homolja ih na tradicionalan način pripremaju decenijama.

Potreban materijal:

kore 600g

suve kajsije 100g

suvo groždje 80g

Pročitajte i: Kolač od šljiva

suve šljive 60g

mleveni orasi 200g

šecer 400g

vanilin šecer 1 kesica

voda 300 ml

Priprema:

Kajsije i šljive iseci na kocke. Mlevene orahe pomešati sa suvim grožđem i ređati po 3 kore, a zatim posuti ovim filom i rolovati. Peći na 200C oko 15 minuta. Skuvati sirup od vode,šecera i vanilin šecera, pa preliti ispecenu pitu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:srbijuvolimo.rs