Osim što nam donose obilje hranljivih sastojaka, čorbe se brzo pravi i mogu se čuvati u zamrzivaču i do tri dana. 

Pileća kremasta čorba

Potrebno je:

200-300 g belog pilećeg mesa

200 g šampinjona

šargarepa, beli luk, peršun, so, biber

mleko

brašno

Priprema:

Belo meso iseckajte što sitnije i stavite da se kuva, dodajte i seckanu šargarepu i beli luk, pred kraj kuvanja i šampinjone seckane na listiće, so i biber.Kuvajte još nekoliko minuta da šampinjoni omekšaju.

Napravite hladnu zapršku: u šolju hladnog mleka razmutite 2-3 kašike brašna, i dodajte u čorbu. Na kraju pospite seckanim peršunom.

Pročitajte i: Ručak za 30 minuta: Brze i ukusne makarone

Paradajz čorba sa knedlama

Potrebno je:

500 gr propasiranog paradajza

kocka za supu ili kašika vegete

manja glavica crnog luka

60 g margarina

200 g skuvanog i izgnječenog krompira

2 jajeta

3 kašike brašna

so, biber

malo celera

Priprema: 

Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode.

Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15 minuta.

Knedle se prave na sledeći način: umutite margarin, dodajte jaja, krompir, tri kašike brašna i so. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u čorbu koja vri na laganoj vatri, da se knedle ne bi raspale.

Pročitajte i: SVETSKI HIT: Najbrži čokoladni kolač bez brašna i šećera


Krem čorba od tikvica

Potrebno je: 

1 veća tikvica

1 srednja glavica crnog luka

2 šargarepe

začin od suvog povrća

1 kašika brašna

šolja mleka

maslinovo ulje, sirće 

Priprema:

Crni luk sitno iseckati pa pržiti na ulju dok nebude staklast. Oprati šargarepu, tikvicu oguliti i očistiti od semenki, iseckati ih na kockice pa dodati uprženom luku.

Dodati vodu i staviti da se prokuva dok povrće ne omekša. Dodati pola čaše mleka, začin od suvog povrća. 

Ispasirati čorbu štapnim miskerom. 

Na kraju dodati vodenu zapršku (dve do tri kašičice brašna razmutiti u pola čaše mleka) i posle nekoliko minuta isključiti. 

Po želji, pred serviranje možete dodati sirće. Ukrasiti listićima bosiljka ili nekog drugog začinskog bilja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs