Osim što nam donose obilje hranljivih sastojaka, čorbe se brzo pravi i mogu se čuvati u zamrzivaču i do tri dana.
Pileća kremasta čorba
Potrebno je:
200-300 g belog pilećeg mesa
200 g šampinjona
šargarepa, beli luk, peršun, so, biber
mleko
brašno
Priprema:
Belo meso iseckajte što sitnije i stavite da se kuva, dodajte i seckanu šargarepu i beli luk, pred kraj kuvanja i šampinjone seckane na listiće, so i biber.Kuvajte još nekoliko minuta da šampinjoni omekšaju.
Napravite hladnu zapršku: u šolju hladnog mleka razmutite 2-3 kašike brašna, i dodajte u čorbu. Na kraju pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i: Ručak za 30 minuta: Brze i ukusne makarone
Paradajz čorba sa knedlama
Potrebno je:
500 gr propasiranog paradajza
kocka za supu ili kašika vegete
manja glavica crnog luka
60 g margarina
200 g skuvanog i izgnječenog krompira
2 jajeta
3 kašike brašna
so, biber
malo celera
Priprema:
Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode.
Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15 minuta.
Knedle se prave na sledeći način: umutite margarin, dodajte jaja, krompir, tri kašike brašna i so. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u čorbu koja vri na laganoj vatri, da se knedle ne bi raspale.
Pročitajte i: SVETSKI HIT: Najbrži čokoladni kolač bez brašna i šećera
Krem čorba od tikvica
Potrebno je:
1 veća tikvica
1 srednja glavica crnog luka
2 šargarepe
začin od suvog povrća
1 kašika brašna
šolja mleka
maslinovo ulje, sirće
Priprema:
Crni luk sitno iseckati pa pržiti na ulju dok nebude staklast. Oprati šargarepu, tikvicu oguliti i očistiti od semenki, iseckati ih na kockice pa dodati uprženom luku.
Dodati vodu i staviti da se prokuva dok povrće ne omekša. Dodati pola čaše mleka, začin od suvog povrća.
Ispasirati čorbu štapnim miskerom.
Na kraju dodati vodenu zapršku (dve do tri kašičice brašna razmutiti u pola čaše mleka) i posle nekoliko minuta isključiti.
Po želji, pred serviranje možete dodati sirće. Ukrasiti listićima bosiljka ili nekog drugog začinskog bilja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem