1. Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata, zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju.


Sastojci:

4 jaja

2 pomorandže

200 g oraha, badema, lešnika ili kokosa

pola kašičice sode bikarbone

100 grama crne čokolade

200 ml neutralne pavlake za kuvanje

2. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove, predhodno samlevene i malo sode bikarbone. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

3. Na ringli prokuvati neutralnu pavlaku pa u nju dodati čokoladu dok se rastopi. Preliti gotov i prohlađen kolač. Rashladiti u frižideru i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: narodnilijek.com