Sastojci:
Za testo:
- 3 jajeta
- 120 g šećera
- 90 ml ulja
- 100 g pavlake
- 260 g brašna
- 70 g kakaoa
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml vrele vode
Za beli krem:
- 400 g svežeg sira
- 100 g šećera u prahu
- vanilin ekstrakt
- 1 jaje
Za sloj sa višnjama:
- 500 g višanja
- 70 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 50 ml vode
Recept za šarani kolač sa čokoladom i višnjama:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo u činiji pomešajte jaja i šećer. Zatim dodajte ulje i pavlaku, pa umutite žičanom mutilicom. Zatim dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so.
Promešajte pa sipajte vrelu vodu. Nastavite da mutite pa stavite na stranu. Pređite na pripremu belog krema. Pomešajte sir, šećer u prahu, mešajte, pa dodajte vanilin ekstrakt i razbijte jedno jaje. Dobro izmešajte i stavite na stranu.
U zasebnoj činiji pomešajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i vodu. Pripremite posudu za pečenje, pa izlijte čokoladno testo. Preko toga stavite nekoliko punih kašika smesa od višanja, pa prelijte ostatak testa odozgo i rasporedite ga. Preko toga rasporedite pune kašike belog krema i ostatak višanja pa čačakalicom napravite šare.
Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite oko 50 minuta. Izvadite, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kolač sa kokosom i filom od malina.
Pročitajte kako se prave rolnice sa ratlukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Svinjetina sa brokolijem i karfiolom u soja sosu
Hrskavi palenta štapići sa umakom od avokada
Mediteranski uštipci sa fetom i paradajzom
Pileća krilca u ulju od belog luka
Kokos praline sa 2 vrste čokolade