Ostalo je još par sati do kraja radnog vremena i polako osećate umor... U tom trenu posegnete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se "Da li je pametno da je popijem"? Evo odgovora na pitanje!

1. Što ako se radi o kafi s mlekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može biti dobro i nedelju dana nakon isteka roka, ali ako ga ostavite u kafi u toploj prostoriji više od par sati – skuvajte sebi novu kafu!

2. Menja li se ukus kafe?

Baš kao što zrna kafe ostaju sveža otprilike 2 nedelje, tako i skuvana kafa može promeniti ukus nakon 30-ak minuta, a nakon toga imate otprilike 4 sata pre nego što se ulja iz kafe "pokvare", prenosi yahoo.com, što će rezultirati lošim ukusom napitka.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/