Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Da li je bezbedno piti kafu koja je stajala nekoliko sati?

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Da li je bezbedno piti kafu koja je stajala nekoliko sati?

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ostalo je još par sati do kraja radnog vremena i polako osećate umor... U tom trenu posegnete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se "Da li je pametno da je popijem"? Evo odgovora na pitanje!

1. Što ako se radi o kafi s mlekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može biti dobro i nedelju dana nakon isteka roka, ali ako ga ostavite u kafi u toploj prostoriji više od par sati – skuvajte sebi novu kafu!

2. Menja li se ukus kafe?

Baš kao što zrna kafe ostaju sveža otprilike 2 nedelje, tako i skuvana kafa može promeniti ukus nakon 30-ak minuta, a nakon toga imate otprilike 4 sata pre nego što se ulja iz kafe "pokvare", prenosi yahoo.com, što će rezultirati lošim ukusom napitka.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti