Ostalo je još par sati do kraja radnog vremena i polako osećate umor... U tom trenu posegnete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se "Da li je pametno da je popijem"? Evo odgovora na pitanje!
1. Što ako se radi o kafi s mlekom?
Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može biti dobro i nedelju dana nakon isteka roka, ali ako ga ostavite u kafi u toploj prostoriji više od par sati – skuvajte sebi novu kafu!
2. Menja li se ukus kafe?
Baš kao što zrna kafe ostaju sveža otprilike 2 nedelje, tako i skuvana kafa može promeniti ukus nakon 30-ak minuta, a nakon toga imate otprilike 4 sata pre nego što se ulja iz kafe "pokvare", prenosi yahoo.com, što će rezultirati lošim ukusom napitka.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom