Odlazimo u restoran gladni.  Verovatno vam se već dešavalo da u nabavku namirnica idete praznih stomaka i potrošite mnogo više para nego kada biste u kupovinu išli siti. Isto je i sa restoranima. Pre odlaska na ručak ili večeru pojedite nešto čisto da zadovoljite apetit, ili naručite lagano predjelo.

Naručujemo pogrešnu vodku. Ukoliko narčite votku tonik, konobar će vam verovatno preporučiti skupa alkoholna pića. Nije neophodno da se odlučite za luksuzne varijante vodke, jer je to samo jedan od načina konobara da vam poveća iznos na računu. Koktel će biti ukusan i kada se pripremi sa jeftinijom varijantom votke.

Rezervišemo  mesta putem telefona. Mnogi restorani nude veoma povoljne uslove i jeftine obroke putem raznih sajtova, kupona i grupnih popusta, pa probajte na taj način da dobijete fantastičnu uslugu po nižoj ceni.

Dajemo napojnicu prema preporuci restorana. Pravila visine napojnice često zavise od preporuka samih restorana, i desi se da se vremenom povećavaju. Najprihvatljivija je napojnica u iznosu od 20 procenata od računa, ali neki restorani sami preporučuju i veći procenat. Visinu napojnice odredite prema kvalitetu usluge, a ne prema preporuci ugostitelja.