Odlazimo u restoran gladni. Verovatno vam se već dešavalo da u nabavku namirnica idete praznih stomaka i potrošite mnogo više para nego kada biste u kupovinu išli siti. Isto je i sa restoranima. Pre odlaska na ručak ili večeru pojedite nešto čisto da zadovoljite apetit, ili naručite lagano predjelo.
Naručujemo pogrešnu vodku. Ukoliko narčite votku tonik, konobar će vam verovatno preporučiti skupa alkoholna pića. Nije neophodno da se odlučite za luksuzne varijante vodke, jer je to samo jedan od načina konobara da vam poveća iznos na računu. Koktel će biti ukusan i kada se pripremi sa jeftinijom varijantom votke.
Rezervišemo mesta putem telefona. Mnogi restorani nude veoma povoljne uslove i jeftine obroke putem raznih sajtova, kupona i grupnih popusta, pa probajte na taj način da dobijete fantastičnu uslugu po nižoj ceni.
Dajemo napojnicu prema preporuci restorana. Pravila visine napojnice često zavise od preporuka samih restorana, i desi se da se vremenom povećavaju. Najprihvatljivija je napojnica u iznosu od 20 procenata od računa, ali neki restorani sami preporučuju i veći procenat. Visinu napojnice odredite prema kvalitetu usluge, a ne prema preporuci ugostitelja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus