Uobičajeni način pripreme paste je da skuvanu testeninu izručite na tanjir i prelijete sosom. Ovo nije pravi put do savršene testenine. Moguće je da i ostale korake u pripremi paste ne radite na pravi način.
Kada je pasta skuvana, nemojte prosipati svu vodu u kojoj se kuvala, već je sačuvajte pošto će vam kasnije biti potrebna. Nije poželjno ni ispirati testeninu hladnom vodom jer se tako spere sav skrob koji pasti daje svilenkastu notu. Isprane, hladne testenine postanu lepljive pa se preko njih zatim stavi sos.
Najbolji ukus paste ćete dobiti na sledeći način:
Testeninu skuvajte i vruću je stavite u šerpu sa sosom, a zatim kuvajte zajedno oko minut. Na taj način, pasta će upiti deo sosa i imaće bolji ukus. Zatim dodajte i malo vode u kojoj se kuvala pasta i jelo će poprimiti fini sjaj. Dodajte jelu malo putera, maslinovog ulja i sira. Ukoliko želite da dodate sveže začine, uradite to na kraju i umesto da je samo dodate preko jela, umešajte ih u pastu i sos. Testenine nakon serviranja možete posuti parmezanom. Prijatno!
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom