Tvrdnja da se ispiranjem uklanjaju zdravi sastojci s pirinča nije potpuno tačna. Neke vrste pirinča, naročito uvozni i beli pirinač kratkog zrna, svakako treba oprati.
Pored toga što ćete se tako rešiti potencijalnih nečistoća, uklonićete i višak skroba. To je naročito važno ako želite lagan, ukusan i rastresit obrok od pirinča, jer skrob može uticati na to da pirinač bude lepljiv.
Pirinač ispirajte u puno vode mešajući rukom zrna kako bi što više skroba izašlo iz pirinča. Međutim, ne treba preterivati u menjanju vode za ispiranje jer ona nikada neće biti potpuno bistra.
Pogledajte i Pirinač dijeta - smršajte 7 kilograma za tri nedelje
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan