Tvrdnja da se ispiranjem uklanjaju zdravi sastojci s pirinča nije potpuno tačna. Neke vrste pirinča, naročito uvozni i beli pirinač kratkog zrna, svakako treba oprati.
Pored toga što ćete se tako rešiti potencijalnih nečistoća, uklonićete i višak skroba. To je naročito važno ako želite lagan, ukusan i rastresit obrok od pirinča, jer skrob može uticati na to da pirinač bude lepljiv.
Pirinač ispirajte u puno vode mešajući rukom zrna kako bi što više skroba izašlo iz pirinča. Međutim, ne treba preterivati u menjanju vode za ispiranje jer ona nikada neće biti potpuno bistra.
Pogledajte i Pirinač dijeta - smršajte 7 kilograma za tri nedelje
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus