Tvorac ove dijete je dr Valter Kempner, a kreirana je davne 1939. godine. Namena ovog režima ishrane u to vreme bila je smanjenje krvnog pritiska, regulacija šećera, poboljšanje zdravlja bubrežnih bolesnika. Kako je ova ishrana imala efekte na smanjenje težine, počela se koristiti i za mršavljenje. Evo jedne varijante ove dijete koja za tri nedelje skida od sedam do 10 kilograma.
Pogledajte i Jogurt, za jači imunitet i vitku liniju
Plan ishrane
Doručak je svakog dana isti: šolja pirinča kuvanog u vodi, bez soli ili šećera. Zbog ukusa možete iscediti malo limunovog soka i dodati malo maslinovog ulja.Tokom dijete kuvajte smeđi (integralni) pirinač. Za užinu pojedite komad voća.
Ručak za prvih 7 dana: šolja pirinča, šolja pasulja, graška ili sočiva, parče integralnog hleba. Koristite više začina, a manje soli.
Užina: voće
Večera za prvih 7 dana: svakog dana šolja pirinča i 150 grama nemasnog mesa (pilećih ili ćurećih prsa, svinjske krmenadle, ribe). Meso ne solite, iscedite samo malo limunovog soka. Možete pojesti tanko parče integralnog hleba.
Pogledajte i 10 najboljih čajeva za mršavljenje
Ručak za drugih 7 dana: šolja pirinča, parče integralnog hleba.
Večera za drugih 7 dana: šolja pirinča i parče integralnog hleba.
Treća nedelja: Hranite se po planu ishrane iz prve nedelje s tim što dodajete i jednu mlečnu užinu između ručka i večere (200 ml mleka ili mali voćni jogurt).
Pre primene dijete obavezno se konsultujte s lekarom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: zena.blic.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus