Kad god pravimo mešavinu za mleveno meso, najčešće se oslanjamo na iskustvo kad je potrebno dodati odgovarajuću količinu začina - soli, bibera, belog i crnog luka, itd..
Pogledajte i Mariniranje - kupanje u začinima
Međutim, ako pripremamo neku veću količinu, bolje je da prvo isprobamo začinjenu mešavinu, pa tek onda njome napunimo paprike, sarme, tikvice...
Pogledajte i Da li znate koji je rok trajanja začina?
Kad dodate sve željene začine, napravite malu, tanku ćuftu i ispržite je na brzinu, tako ćete najbolje oceniti da li je mešavina po ukusu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lisa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus