Kad god pravimo mešavinu za mleveno meso, najčešće se oslanjamo na iskustvo kad je potrebno dodati odgovarajuću količinu začina - soli, bibera, belog i crnog luka, itd..
Pogledajte i Mariniranje - kupanje u začinima
Međutim, ako pripremamo neku veću količinu, bolje je da prvo isprobamo začinjenu mešavinu, pa tek onda njome napunimo paprike, sarme, tikvice...
Pogledajte i Da li znate koji je rok trajanja začina?
Kad dodate sve željene začine, napravite malu, tanku ćuftu i ispržite je na brzinu, tako ćete najbolje oceniti da li je mešavina po ukusu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom