1. Limuni sadrže više šećera od jagoda (a jagode su jedino voće koje ima koštice na površini ploda).

2. Jabuke plutaju u vodi jer četvrtina ploda sadrži vazduh. 

3. Restorani brze hrane koriste žutu, crvenu i narančastu boju, jer one najbolje stimulišu glad. 

4. Hobotnica je najpopularniji dodatak za picu u Japanu, dok u Brazilu ljudi na nju obožavaju da stavljaju grašak.

5. Zaboravite na toplo mleko, uspavaćete se ako pojedete puno luka. 

6. Pržene kokice postoje već 6000 godina, a iz 6000. godine pre Hrista datira i prva supa – sastojala se od mesa papagaja i nilskog konja.

7. Paradajz i tikve spadaju u voće, a višnje potiču iz porodice ruža. 

Pogledajte i 5 zanimljivih činjenica o hrani

8. Kako bi proizvele jednu kašiku meda potrebno je 12 pčela. Takođe, med je jedina hrana koju mogu konzumirati ljudi  -a koja ne može da se pokvari.

9. Većina industrijski proizvedenog umaka vasabi - zapravo je rendani ren. 

10. Čokolada je nekada služila kao platežno sredstvo. 

11. McDonald's prodaje 75 hamburgera u sekundi, svakoga dana u celom svetu.

12. Kečap se u devetnaestom veku koristio u medicinske svrhe – njime su lečili dijareju.

13.  Najskuplje voće na svetu je japanska dinja po imenu Yubari – jednom je na aukciji komad prodat za otprilike 12 hiljada dolara. 

14. U visokim dozama muskatni oraščić može da izazove halucinacije.

15. Kako bi povećali vrednost mleka, soka i jogurta - neki proizvođači im dodaju omega 3 masne kiseline.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: punkufer.dnevnik.hr