1. Limuni sadrže više šećera od jagoda (a jagode su jedino voće koje ima koštice na površini ploda).
2. Jabuke plutaju u vodi jer četvrtina ploda sadrži vazduh.
3. Restorani brze hrane koriste žutu, crvenu i narančastu boju, jer one najbolje stimulišu glad.
4. Hobotnica je najpopularniji dodatak za picu u Japanu, dok u Brazilu ljudi na nju obožavaju da stavljaju grašak.
5. Zaboravite na toplo mleko, uspavaćete se ako pojedete puno luka.
6. Pržene kokice postoje već 6000 godina, a iz 6000. godine pre Hrista datira i prva supa – sastojala se od mesa papagaja i nilskog konja.
7. Paradajz i tikve spadaju u voće, a višnje potiču iz porodice ruža.
Pogledajte i 5 zanimljivih činjenica o hrani
8. Kako bi proizvele jednu kašiku meda potrebno je 12 pčela. Takođe, med je jedina hrana koju mogu konzumirati ljudi -a koja ne može da se pokvari.
9. Većina industrijski proizvedenog umaka vasabi - zapravo je rendani ren.
10. Čokolada je nekada služila kao platežno sredstvo.
11. McDonald's prodaje 75 hamburgera u sekundi, svakoga dana u celom svetu.
12. Kečap se u devetnaestom veku koristio u medicinske svrhe – njime su lečili dijareju.
13. Najskuplje voće na svetu je japanska dinja po imenu Yubari – jednom je na aukciji komad prodat za otprilike 12 hiljada dolara.
14. U visokim dozama muskatni oraščić može da izazove halucinacije.
15. Kako bi povećali vrednost mleka, soka i jogurta - neki proizvođači im dodaju omega 3 masne kiseline.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: punkufer.dnevnik.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus