Za ovu poslasticu potreban vam je kalup za mafine.

Baza:

½ šolje mlevenog lešnika/badema/oraha

2 kašike kokosovog brašna 

zaslađivač po želji (med/agavin sirup)

½ kašike kokosovog ulja

Pogledajte i Ukusno i jeftino: Japanski čizkejk od samo 3 sastojka (VIDEO)

Beli fil:

½ šolje indijskih oraščića

1 kašika zaslađivača po želji (med/agavin sirup)

1-2 kašike limunovog soka

voda (3 kašike)

Fil od malina:

maline (oko ½ šolje)

Preliv:

maline

zaslađivač po želji

Pogledajte i Brzi voćni čizkejk

Priprema:

Indijske oraščiće potopiti u vodi i pustiti da odstoje, a dok oni stoje napravite bazu čizkejka. 

Brašno staviti u blender zajedno sa ostalim sastojcima (kokosovo ulje malo zagrejati da postane tečno). Kada dobijete jednoličnu smesu rasporedite je u kalup za mafine. 

Za izradu belog fila izvaditi indijske oraščiće iz vode i staviti ih u blender, dodajte kokosovo ulje i zaslađivač pa sve izmiksajte. Zatim dolijte malo limunovog soka, mutite opet i ako je fil pregust polako dodajte kašiku po kašiku vode. 

Pogledajte i Čokoladni čizkejk

Izlijte sloj belog fila na bazu, a deo sačuvajte za fil od malina. Maline (može i bilo koje drugo bobičasto voće) dodajte u beli fil i umutite. Stavite i sloj od malina u kalupe i stavite na hlađenje. 

Kada poslužujete možete otopiti maline sa zaslađivačem po želji i tako napraviti preliv. Preliv možete i politi po bazi, pre belog fila.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zdrava krava