Za ovu poslasticu potreban vam je kalup za mafine.
Baza:
½ šolje mlevenog lešnika/badema/oraha
2 kašike kokosovog brašna
zaslađivač po želji (med/agavin sirup)
½ kašike kokosovog ulja
Pogledajte i Ukusno i jeftino: Japanski čizkejk od samo 3 sastojka (VIDEO)
Beli fil:
½ šolje indijskih oraščića
1 kašika zaslađivača po želji (med/agavin sirup)
1-2 kašike limunovog soka
voda (3 kašike)
Fil od malina:
maline (oko ½ šolje)
Preliv:
maline
zaslađivač po želji
Pogledajte i Brzi voćni čizkejk
Priprema:
Indijske oraščiće potopiti u vodi i pustiti da odstoje, a dok oni stoje napravite bazu čizkejka.
Brašno staviti u blender zajedno sa ostalim sastojcima (kokosovo ulje malo zagrejati da postane tečno). Kada dobijete jednoličnu smesu rasporedite je u kalup za mafine.
Za izradu belog fila izvaditi indijske oraščiće iz vode i staviti ih u blender, dodajte kokosovo ulje i zaslađivač pa sve izmiksajte. Zatim dolijte malo limunovog soka, mutite opet i ako je fil pregust polako dodajte kašiku po kašiku vode.
Pogledajte i Čokoladni čizkejk
Izlijte sloj belog fila na bazu, a deo sačuvajte za fil od malina. Maline (može i bilo koje drugo bobičasto voće) dodajte u beli fil i umutite. Stavite i sloj od malina u kalupe i stavite na hlađenje.
Kada poslužujete možete otopiti maline sa zaslađivačem po želji i tako napraviti preliv. Preliv možete i politi po bazi, pre belog fila.
Izvor: Zdrava krava
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem