1. Za testo stavite u posudu za mućenje 100 g putera isečenog na listiće, brašno, 75 g šećera, vanilin šećer, jaje, prstohvat soli i kašiku kakaa. Prvo izmešajte sastojke mikserom i to spiralnim nastavcima, a potom na brzinu rukama do kraja umesite testo. Obmotajte ga streč folijom i ostavite na 30 minuta u frižideru.
2. Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, položite u namašceni kalup za torte (ø 26 cm), malo podignite ivice pa dno izbockajte viljuškom. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
3. Uzmite preostala jaja i odvojte belanca od žumanaca. Penasto imutite preostali puter, šecer i vanilin šecer. U tu smesu umiksujte žumanca (jedno po jedno), a zatim sir i puding u prahu. Izmiksujte belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli, istresite ga na krem pa umešajte lopaticom ili varjačom. Dodajte ostatak kakaa i dobro izmešajte. Stavite u rernu i pecite 65 minuta.
Čokoladni čizkejk
Kraljevska verzija kolača od sira.
Još iz kategorije
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem