Sastojci:
- 120 g šećera
- 30 g kakao praha
- 200 ml mleka
- 1 kašičica vanilin šećera
- rendana kora jedne narandže
- 70 g putera
- 90 g mlevenih oraha
- 400 g mlevenog keksa
- 100 g višanja bez koštica
- 170 g crne čokolade
- 20 ml biljnog ulja
- 30 g krupno seckanih oraha (za dekoraciju)
Priprema:
Postoje kolači koji uvek mame osmeh čim ih iznesete na sto — ovi trouglići su upravo takvi. Mekani i bogati iznutra, sa finim mirisom narandže i sočnim višnjama, obavijeni slojem tamne čokolade koja hrskavo puca pod zubima. Priprema je jednostavna i ne zahteva pečenje, što ih čini idealnim za one dane kada želite nešto posebno, ali nemate mnogo vremena.
U šerpi pomešajte šećer, kakao, mleko, vanilin šećer i rendanu koru pomorandže. Stavite na laganu vatru i zagrevajte dok se šećer ne otopi. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi i masa ne postane glatka. Sklonite sa vatre, pa umešajte mlevene orahe, mleveni keks i višnje. Mešajte dok se svi sastojci lepo ne povežu.
Smesu preručite u pravougaoni pleh (npr. 20x30 cm) obložen papirom za pečenje. Poravnajte je i dobro utisnite kašikom ili dlanovima. Po vrhu pospite krupno seckane orahe. Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se stegne, a zatim isecite na trougliće.
Otopite crnu čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj, pa svaki trouglić umočite u čokoladu i ostavite da se stegne.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.