Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić zvanično je u ponedeljak uveče u Leskovcu, pred više desetina hiljada posetilaca otvorio 26. Roštiljijadu, turističko-kulinarsku manifestaciju.

"Leskovac treba da bude ponosan na ovu manifestaciju, jer je od 1700 manifestacija koliko ima u Srbiji, "Roštiljijada" jedna od najposećenijh, ove godine očekujemo oko 700.000 gostiju i ovo je najbolji primer kako se od jedne lokalne manifestacije pravi značajna međunarodna", istakao je Ljajić otvarajući ovogodišnju Roštiljijadu.

On je ocenio da Roštiljijada pored turističkog, ekonomskog  i gastronomskog ima i društveni značaj, jer predstavlja našu zemlju na najbolji način, a da se i ne govori šta sve znači za Leskovac i opštine oko Leskovca, zbog dobrog finansijskog prihoda. 

Tokom sedam dana trajanja „Roštiljijade“, biće održana takmičenja majstora roštilja, pravljenje pljeskavice teže od 56 kilograma kao i pravljenje najveće pljeskavice iz  "ruku“. 

Sa bine u centru grada posetioce će svake večeri zabavljati, pop, rok i folk pevači i grupe, kao i trubački orkestri sa juga Srbije. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Tanjug