Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić zvanično je u ponedeljak uveče u Leskovcu, pred više desetina hiljada posetilaca otvorio 26. Roštiljijadu, turističko-kulinarsku manifestaciju.
"Leskovac treba da bude ponosan na ovu manifestaciju, jer je od 1700 manifestacija koliko ima u Srbiji, "Roštiljijada" jedna od najposećenijh, ove godine očekujemo oko 700.000 gostiju i ovo je najbolji primer kako se od jedne lokalne manifestacije pravi značajna međunarodna", istakao je Ljajić otvarajući ovogodišnju Roštiljijadu.
On je ocenio da Roštiljijada pored turističkog, ekonomskog i gastronomskog ima i društveni značaj, jer predstavlja našu zemlju na najbolji način, a da se i ne govori šta sve znači za Leskovac i opštine oko Leskovca, zbog dobrog finansijskog prihoda.
Tokom sedam dana trajanja „Roštiljijade“, biće održana takmičenja majstora roštilja, pravljenje pljeskavice teže od 56 kilograma kao i pravljenje najveće pljeskavice iz "ruku“.
Sa bine u centru grada posetioce će svake večeri zabavljati, pop, rok i folk pevači i grupe, kao i trubački orkestri sa juga Srbije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus